Diş İmplantı, eksik bir diş veya dişleri değiştirmek için en yaygın olarak kullanılan tedavidir. Stabilite ile birlikte doğal bir görünüm yaratmanın en iyi ve en etkili yolu olarak kabul edilir ve genellikle uzun vadeli bir çözüm sağlar.
Diş implantları basit ve rutin bir prosedürdür; implant, diş etinde bir titanyum ‘kök’ ve orijinal dişi kopyalayan ve gerçeğe mümkün olduğunca yakın olan seramik bir kaplama içerir.
Tek bir eksik dişin yerini bir implant ve bir kuron kullanarak doldurmanız veya birkaç eksik diş için bir köprüyü desteklemek için birden fazla implant kullanmanız gerekip gerekmediğine bakılmaksızın, tedavi seçeneklerini, maliyetleri ve ilgili tedavi sonrası bakımı tartışacağız ve size yardımcı olacağız. Size ve yaşam tarzınıza en uygun olanı seçmek için.
Diş implantları:
Dental implantların başarılı olması için çenenin yeterli kemik yoğunluğunun olması gerekir, bu olmadan çene implantı desteklenemez. Kemik kaybı yaşayan hastalar yine de tedaviyi alabilecektir, ancak çene kemiğini güçlendirmek için ek bir kaç işlemin tamamlanması gerekebilir. Bu, genellikle implant yerleştirildiğinde kemik eklenmesiyle sağlanır.
Kemik rezorbe olmuşsa, implantlar yerleştirilmeden önce kemik ayrı bir prosedürle yerleştirilebilir. Modern teknolojideki gelişmelerle birlikte diş implantları hemen hemen tüm hastalara uygundur.
Çene kemiğinde kemik yoğunluğu ve hacmi eksik olduğunda, kemik ekleyerek implantların etrafındaki çene kemiğini yeniden oluşturup güçlendirilir.
Bazen üst çene kemiği, implantları desteklemek için yeterli kemik yoğunluğuna veya hacmine sahip değildir. Kemik greftinden farklı olarak bu işlem çene kemiğini yeniden oluşturmaz, Sinüs boşluğuna kemik hacmi ekler. Bu prosedür yaygındır ve bazen implant yerleştirme ile aynı anda gerçekleşebilir, ancak genellikle ayrı olarak gerçekleştirilir.
Dental implantlar yalnızca doğal dişlerinizin görünümünü değil, aynı zamanda işlevini de taklit etmek için tasarlanmıştır.
Diş kaybı nedeniyle çene kemiği zayıfladıkça yüzünüzün yapısı ve şekli değişmeye başlar. Diş implantları sadece çene kemiğini korumakla kalmaz, aynı zamanda onu güçlendirebilir.
Çıkarılabilir takma dişler olan takma dişlerin aksine, diş implantları yapıştırıcı veya kıskaç gerekmeden güvenli bir şekilde yerinde kalır.
Diş implantları doğru bakım ve kontroller ile çok uzun yıllar kullanılabilir.
Dental implantlar, diş hekiminizle sürekli bakıma ihtiyaç duymadan uzun süre dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak ne kadar dayanıklı tasarlansa da sağlıklı diş etlerine uygun üretilmiş bu implantlar hijyen eksikliğinde ilgisiz bakımda dayanıklığı azalmaktadır. Tıpkı yetişkin dişleriniz gibi, implantlara da özen gösterdiğiniz sürece kalıcı olacaktır. Diş implantlarınıza doğal dişleriniz gibi bakmanız gerekecektir.
İmplant temizliği en az doğal diş temizliği kadar önemlidir. Diş hekiminiz sizi temizleme teknikleri destekleyecek ve ağız sağlığınızı optimum seviyede nasıl koruyacağınız konusunda sizi eğitecektir . Diş implantlarınızı doğru şekilde temizlemek, doğal dişlerinizle karşılaşabileceğiniz diş eti hastalığı gibi sorunlardan kaçınmak için çok önemlidir.
Yalnızca bir dişiniz eksik olduğunda, bu, tek bir implant sizin için en uygun seçenektir. Bu sadece eksik dişin işlevselliğini geri kazandırmak için değil, komşu dişlerin sağlığını desteklemek ve çene kemiğini korumak için mevcut en iyi tedavi seçeneğidir.
Protezlerle ilgili tedavilerde de kullanıldığı için daha önce bir diş köprüsünü duymuş olabilirsiniz. İmplant destekli bir köprü ile ağzınızdaki çoklu boşlukları minimal cerrahi olarak yerleştirilmiş implantlarla dolduracağız. Örneğin, arka arkaya üç dişiniz eksikse, 3 adet implant yapılmaz yada sadece ortasına implant yerleştirilmez, vaka uygun ise sadece komşu boşluklara 2 adet implant yerleştirerek köprü yapılabilir.
Bazen tüm üst veya alt dişlerinizin değiştirilmesi gerekebilir. Bu tam bir set ile sağlanacaktır. Birkaç dişiniz kalmış olsa bile en iyi seçenek onları çekmek olabilir. Çoğu yetişkin hastanın 32 dişi olmasına rağmen, bu, cerrahi olarak yerleştirilmiş 32 implanta ihtiyacınız olacağı anlamına gelmez. Alt çenelerde için en az 2 en çok 6 implant, üst çenede ise en az 4 en çok 8 implant gerekir. Kemiğin alt çeneye göre daha yumuşak olması nedeniyle üst çenenin daha fazla implanta ihtiyaç duyması nadir görülen bir durum değildir.